Оптимистични ли сте за бъдещето на България?

сряда, 20 август 2014 г.

Управление на емоционалните инвестиции

Добре е всеки човек, който държи на баланса в емоциите си, да изготвя периодичен индивидуален емоционален бюджет. Какво представлява той? 
В зависимост от разхода, инвестирането и прихода на емоции при житейските ситуации, кризи, травмиращи събития или щастливи и радостни моменти, ние се чувстваме различно – удовлетворени и оптимистични, или изчерпани и песимистични. Много често не обръщаме внимание на това, че емоциите ни са важен психичен ресурс, който управлява поведението, мотивацията, взаимоотношенията, регулира самовъзприемането, импулсивността и дозира нашия самоконтрол. Важно е да подчертаем, че емоциите са важния елемент в поведението ни, който предопределя личната ефективност и успех!
Изготвянето на средносрочен емоционален бюджет за период от една до три години, в който се залагат личните цели, задачи и дейности, ще ви даде представа за необходимите за вас приходи и разходи от емоции, които ще са необходими за осъществяване на планираните дейности и събития.
Правилното осчетоводяване на емоциите е подходяща стратегия за тези, които отчитат за себе си повече непропорционален и некомпенсиран разход на емоции в житейската си история. Счетоводната отчетност на емоции е тази лична равносметка, която правим в моменти на рязко изчерпване на емоционалния си ресурс без да знаем, че приходната част е необходимо да се планира предварително и съзнателно да се залага.
Ако си изготвите личен счетоводен стандарт и бюджет на емоциите си ще може да се радвате дългосрочно на добри взаимоотношения, ефективна емоционалност, благополучие и адекватен самоконтрол.
Ще научите за евентуално наличие на дефицит във вашия емоционален бюджет, който изразява превишаването на разходите над приходите на емоциите и как да го покриете чрез емоционален кредит от близки за вас хора или предстоящи събития.

Приятели, побързайте да научите как да управлявате личните си емоционални инвестиции и да създадете свой емоционален бюджет!
Научете повече тук: www.smartstrategiesbg.eu


Няма коментари:

Публикуване на коментар